Inloggen Digitaal Dossier

Algemeen

Ik wil een woning huren, wat moet ik doen?

De verhuring en inschrijving voor Adagio verloopt deels digitaal. Op de projectwebsite www.hurenadagio.nl is alle informatie terug te vinden omtrent de huurprijzen, plattegronden etc. en hier kun je eveneens je inschrijving starten en voltooien!

Om een woning te kunnen huren dien je te voldoen aan een inkomenseis (het bruto maandinkomen (exclusief toeslagen en vakantiegeld) dient minimaal 3,75 keer de kale maandhuur te bedragen). Indien je niet voldoet aan de voorwaarden kunnen wij je helaas voor dit project niet verder van dienst zijn.

Als de verhuur van start gaat tref je op de homepage een knop aan met ‘Inschrijven’. Hier klik je op en vanaf dan hoef je alleen maar de stappen te volgen. Heel gemakkelijk! De voorinschrijving start op een nader te bepalen datum. Als je je nu inschrijft voor de nieuwsbrief krijg je hier vanzelf bericht van.

Hoe worden de woningen toegewezen?

Indien je voldoet aan de voorwaarden, kies je jouw voorkeurswoningen uit. Tijdens je inschrijving kun je een aantal voorkeursadressen opgeven. Wij proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. Mochten meerdere belangstellenden een voorkeur hebben voor hetzelfde adres, dan zal toewijzing plaatsvinden op basis van interne loting. Over de toewijzing van appartementen kan niet gecorrespondeerd worden. Je hebt de mogelijkheid om meerdere voorkeursadressen kenbaar te maken. Om kansen te vergroten adviseren wij je om hier ook gebruik van te maken.

Wat is de minimale huurtermijn?

Je huurt voor minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 maand. Een voorbeeld: je geeft op 19 april aan dat je de huur wilt opzeggen, dan eindigt de huurovereenkomst op 1 juni.

Houd er rekening mee dat je, door ondertekening van een huurovereenkomst een huurverplichting aangaat van minimaal 1 jaar, vanaf huuringangsdatum. Circa vier weken voor de sleuteloverdracht krijg je van MVGM vastgoedmanagement bericht over deze huuringangsdatum. Ook al gaat de huuringangsdatum pas later in, door ondertekening ga je wel meteen een huurovereenkomst aan. Beide partijen, huurder en verhuurder, zijn gebonden aan de aangegane huurovereenkomst, ook als de huuringangsdatum in de toekomst ligt. Kortom: er kan dus enige tijd zitten tussen de ondertekening van je huurovereenkomst, en de ingangsdatum van de minimale huurtermijn van 1 jaar.

De huren worden jaarlijks per 1 juli geïndexeerd, voor Adagio voor het eerst pas in 2024.

Kan ik mijn huurovereenkomst (nog) opzeggen voordat ik de sleutel krijg?

Nee. Houd er rekening mee dat je, door ondertekening van een huurovereenkomst een huurverplichting aangaat van minimaal 1 jaar, vanaf huuringangsdatum. Circa vier weken voor de sleuteloverdracht krijg je van MVGM vastgoedmanagement bericht over deze huuringangsdatum.

Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Daar het een appartementencomplex betreft zijn er inderdaad servicekosten van toepassing. Naast je huurprijs per maand betaal je bijkomende kosten voor de service kosten van € 70,00 per appartement per maand (deze kosten zijn vooralsnog onder voorbehoud). Voor de gezamenlijke ruimtes waar alle bewoners gebruik van maken worden bepaalde kosten gedeeld. Bijvoorbeeld voor de schoonmaak van de algemene ruimtes. Je ontvangt hiervan altijd een separate opgave en jaarlijks een overzicht van de servicekosten.

De samenstelling van de servicekosten is in een wettelijk kader bepaald.

Naast de servicekosten dien je zelf de maandelijkse lasten voor gas, water en licht en gemeentelijke lasten te betalen. De contracten met de nutsbedrijven dien je zelf af te sluiten.

Wanneer zijn de woningen klaar en zou ik kunnen gaan huren?

De prognose is Q3 2023. Vele professionals op de bouw zijn dagelijks bezig om deze mooie appartementen op tijd op te kunnen leveren. Maar er kunnen onvoorziene omstandigheden zijn die de bouw vertragen. Hierbij kun je denken aan weersomstandigheden zoals harde wind of vorst, maar ook het aanleveren van afbouwmateriaal.

Kan ik de appartementen bezichtigen?

Je bent vast erg nieuwsgierig hoe de appartementen er uit komen te zien. Om je alvast een beeld te geven van het uiteindelijke resultaat, geven wij een impressie via deze website en middels zogenaamde Artist Impressions van bijvoorbeeld keuken en badkamer. Deze worden gemaakt volgens de richtlijnen van het opleveringsniveau maar zullen ook elementen bevatten zoals wandbehang, meubilair en andere aankleding die je niet in het appartement terugvindt bij de oplevering.

Het is voorlopig niet mogelijk om de woning te bezichtigen, omdat de woningen op dit moment in aanbouw zijn. Wij benadrukken dat je de woning accepteert en het huurcontract tekent vanaf de plattegrond. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de foto, plattegrond en advertentie.

Wanneer mogelijk zullen wij een kijkdag organiseren in een of meerdere modelwoningen van deze appartementen.

Inkomen en toetsing

Wat zijn de inkomenseisen om te huren?

Als algemene richtlijn voor de inkomensnorm geldt dat het bruto maandinkomen (exclusief toeslagen en vakantiegeld) minimaal 3,75 keer de kale maandhuur dient te bedragen. Voor tweeverdieners geldt dat het tweede inkomen voor 75% wordt bijgeteld.
Voor pensioengerechtigden dient het bruto-inkomen 3,25 keer de kale maandhuur te bedragen. Gepensioneerden betalen namelijk ca. 30% minder belasting.
Extra inkomen uit hoofde van overwerk wordt alleen meegeteld indien dit beroepsmatig is en een structureel onderdeel uitmaakt van het jaarinkomen.

Voor het huren van woningen met een huurprijs t/m 1.015 euro is de verhuur gebonden aan de regels van de huisvestingsverordening.

Woon je alleen? Dan is je belastbaar jaarinkomen minder dan € 61.148,-

Bestaat jullie huishouden uit 2 of meer personen? Dan is het belastbaar jaarinkomen minder dan € 77,521.

Let daarnaast tevens op de inkomenseis waaraan je dient te voldoen!
https://www.denhaag.nl/nl/vergunningen-en-ontheffingen/woonvergunningen/huisvestingsvergunning-aanvragen.htm#Voorwaarden-anchor

De huisvestingsvergunning kun je aanvragen bij de gemeente nadat je de getekende huurovereenkomst hebt ontvangen.

Mogen ouders garant staan als er niet kan worden voldaan aan de inkomensrichtlijnen?

Als je een woning wenst te huren in Adagio dien je als contractant zelf te voldoen aan de gestelde inkomensvoorwaarden. Er worden geen garantstellingen van derden geaccepteerd.

Kan ik een appartement delen met een vriend/collega?

Woningdelen is mogelijk en toegestaan.

Telt een uitkering mee als inkomen en wordt deze meegenomen in de berekening?

Een uitkering wordt als inkomen meegenomen mits het een uitkering voor een langere periode betreft. Denk hierbij aan een WIA of Wajong uitkering.

Kan ik ook huren als ik werk via een uitzendbureau?

Indien je minimaal beschikt over een fase B overeenkomst met vaste uren en een vaste periode met intentieverklaring is het mogelijk om in aanmerking te komen.

Wanneer geldt een waarborgsom?

Standaard geldt 1 maand waarborgsom. Indien je beschikt over een inkomen uit tijdelijk dienstverband, jouw inkomen (deels) afkomstig is uit eigen vermogen of wanneer je zelfstandig ondernemer bent, dien je rekening te houden met een waarborgsom ter grootte van 3 maal de huurverplichting. Alle inschrijvingen worden hierop individueel beoordeeld.

Moet ik ten behoeve van het appartement verzekeringen afsluiten?

Je dient o.b.v. de Algemene Bepalingen behorende bij de huurovereenkomst een inboedelverzekering af te sluiten. De opstalverzekering (ten behoeve van het gebouw) wordt door je verhuurder afgesloten. Dit geldt ook voor de glasverzekering; de kosten hiervan worden aan jou doorbelast via de servicekosten.

Opleveringsniveau

Kan ik zelf een keuken en/of een badkamer uitkiezen?

Nee, dat is helaas niet mogelijk.

Zo wordt de keuken afgewerkt.

De greeploze, kristalwitte keukens zijn alle voorzien van een vaatwasser, combi-oven met geïntegreerde magnetron, inductiekookplaat, RVS afzuigkap met RVS spatscherm, koelkast met vriesvak en zwart composiet keukenblad. Alle apparatuur is van ATAG. Afhankelijk van het woningtype zijn de keukens recht, in een hoek of met twee extra hoge, losse kasten.

Zo wordt de badkamer afgewerkt.

De badkamer is in de meeste gevallen voorzien van een inloopdouche met hardglazen wand met inloopdeur, RVS douchegoot, wastafel en elektrische handdoekradiator. De vloer is voorzien van grote lichtgrijze tegels; de wanden hebben witte wandtegels tot aan het plafond. Hiernaast zijn er woningtypen die beschikken over twee badkamers; één eenvoudige en een luxe inclusief tweede toilet. Verder zijn er enkele badkamers waarbij de wand achter de wastafel voorzien wordt van een grijze accent tegel.

Zo wordt het toilet afgewerkt.

De separate toiletruimte heeft een zwevend toilet en fonteintje. De vloer is voorzien van grote lichtgrijze tegels en de witte wandtegels lopen tot ongeveer 1,5 meter hoog.

Is de woning voorzien van een (laminaat)vloer?

De woningen zijn niet voorzien van enige vloerbedekking.

Hoe zijn de binnenkozijnen?

De binnendeurkozijnen zijn van staal en voorzien van stompe deuren met luxe hang- en sluitwerk.

Wat is de plafondhoogte van de appartementen?

De hoogte van de plafonds is circa 2,60 meter.

Hoe is de verwarming geregeld?

De woningen zijn allen voorzien van vloerverwarming. De vloerverwarming is zodanig uitgevoerd dat de beoogde ruimtetemperaturen goed behaald kunnen worden bij toepassing van een PVC, marmoleum, linoleum of niet al te dik laminaat. De maximale vloerweerstand mag niet meer dan 0,09 bedragen.
Een vloerafwerking met deze weerstand zorgt voor een goed comfort en behaaglijke temperatuur in het appartement. Ons advies is om deze waarde dan ook te bespreken met uw vloeren leverancier en u goed te laten informeren hierover.

De badkamers worden naast vloerverwarming ook voorzien van een handdoekradiator (elektrisch).

Hoe is de ventilatie in mijn woning geregeld?

Elk appartement heeft een eigen warmte-terug-win-installatie (WTW) voor de mechanische ventilatie van de woning.

Beschikt iedere woning over een privéberging?

Elke woning heeft een eigen binnenberging. Hier worden ook de aansluitingen voor wasmachine en wasdroger aangebracht. Een enkel appartement heeft een tweede riante binnenberging die bereikbaar is via de woonkamer.
Fietsen plaatsen kan in de speciale fietsenruimte.

Kan ik een parkeerplaats huren?

In Adagio bieden wij geen parkeervoorzieningen aan. In de directe omgeving zijn er wel parkeervoorzieningen aanwezig, bijvoorbeeld in de Turfmarktgarage of Spui. De verhuur verloopt dan dus via de exploiteur van deze garage. Indien gewenst kunt u mbt de voorwaarden voor verhuur en de prijzen hierover zelf contact opnemen met de betreffende exploiteur (P1 of Q-park).

Zijn er algemene oplaadpunten voor de auto of zijn er mogelijkheden tot het aanbrengen van individuele laadpalen op de eigen parkeerplaats?

Niet aanwezig in het gebouw. Mogelijk in de openbare parkeerplaatsen in de directe omgeving.

Hoe is de buitenruimte afgewerkt?

Balkon met hardglazen hekwerk en (onderste woonlaag) balkon met daktegels. De buitenruimte zal worden voorzien van bestrating/daktegels.

Is er een videofooninstallatie?

Alle appartementen worden voorzien van een videofooninstallatie met kleurendisplay.

Hoe worden wanden en plafonds afgewerkt?

De wanden zijn glad afgewerkt met stucwerk en klaar om afgewerkt te worden door huurder met behang of een verfsysteem. De plafonds worden afgewerkt met spuitwerk.